De drie grootste bedrijfsvoordelen van overal kunnen werken

De drie grootste bedrijfsvoordelen van overal kunnen werken

Overal kunnen werken, ook wel remote werken genoemd, is helemaal in. Dat is niet voor niets. Het is zowel aantrekkelijk voor bedrijven als voor werknemers en bovendien is de technologie ervoor inmiddels helemaal doorontwikkeld. Wij zetten de drie grootste voordelen op een rij, plus een aantal voorwaarden om optimaal gebruik te kunnen maken van remote werken.

Voordeel 1: Een kleiner kantoor met dezelfde hoeveelheid werkplekken

Wat doe je met je werknemers als je als bedrijf je kantoor drastisch gaat verbouwen? Bij Microsoft besloten ze een proef te doen, waarbij hun medewerkers tijdens de verbouwing zelf mochten kiezen waar ze gingen werken. Dat kon thuis, maar ook bij partners, klanten of in flexibele kantoorruimtes. De proef bleek een gedeeltelijk succes. Vooral nieuwere werknemers raakten soms de weg kwijt, maar de bedrijfsvoering liep soepel door. Ook zonder kantoor.

Flexibele werkplekken

Het geeft aan dat een kantoor in 2019 nog steeds nodig is, maar niet persé traditioneel ingericht hoeft te zijn. Door werknemers in min- of meerdere mate remote te laten werken is het bijvoorbeeld mogelijk om minder kantoorplekken in te richten dan er werknemers zijn. Sommige bedrijven gaan zelfs zo ver dat ze geen vaste werkplekken meer aanbieden. Door flexibel in te loggen, bijvoorbeeld op een VoIP-telefoon, hoeft dat ook niet meer.

Voordeel 2: voor de werknemer

Volgens Rijkswaterstaat staan Nederlanders gemiddeld 60 uur per jaar in de file. Reis je vooral tijdens de spits? Dan loopt dat op tot 100 uur per jaar. Allemaal verspilde werktijd. Werk je thuis dan heb je bovendien niet eens reistijd. Dit maakt het voor werknemers bijvoorbeeld mogelijk om wat verder van hun werk te gaan wonen. Iets wat met de huidige woningmarkt geen overbodige luxe is.

Voordelen thuis werken

Een ander, vaak genoemd, voordeel is de mogelijkheid om werk te combineren met het oppassen op de kinderen. Even je kinderen tussendoor ophalen van school is geen probleem. En samen met hen lunchen, in plaats van overblijven, is natuurlijk veel leuker en beter. Daar komt bij dat je thuis je werktijd vaak veel flexibeler kunt indelen. Wel moet je er tegen kunnen, niet iedereen beschikt over dezelfde hoeveelheid discipline.

Voordeel 3: Een (technologisch) vergelijkbare werkplek aan huis

Het is technologisch relatief makkelijk om werkplekken bij werknemers thuis in te richten, die niet veel onderdoen voor de werkplek op kantoor. Door gebruik te maken van Remote Desktop of Citrix kun je met beperkte bandbreedte gewoon beveiligd inloggen op de bedrijfsserver. In de cloud werken is natuurlijk nog makkelijker. Met VoIP is het mogelijk om telefoontjes die binnenkomen op je bedrijfsnummer direct thuis binnen te krijgen.

Voorwaarden:

Het aanbieden van remote werken heeft dus veel voordelen. Om het succesvol in te zetten zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan je als bedrijf moet voldoen. Zo moet je om te beginnen over een (zeer) goede internetverbinding beschikken. Het liefste over twee onafhankelijke verbindingen. Op het moment dat het internet op het werk uitvalt, is namelijk iedereen klaar met werken. Ook de thuiswerkers. Daarnaast is het belangrijk om de veiligheid (van persoonsgegevens) te borgen. Maak goede afspraken over het gebruik van deze gegevens en hoe en waar die opgeslagen moeten en mogen worden.