Blijf altijd online met 4G als back-up

Als er een eerste levensbehoefte voor bedrijven zou bestaan, dan staat een stabiele internetverbinding ongetwijfeld in de top drie. Op het moment dat er een storing is, valt een bedrijf vaak volledig stil. Om dit soort licht chaotische toestanden te voorkomen kan een bedrijf als back-up een tweede internetverbinding aanschaffen. In veel gevallen kan dat via de kabel, maar ook onbeperkt 4G internet via de telefoonpaal kan een serieus alternatief zijn.

Alternatief

Als wij voor een kantoor een tweede internetverbinding verzorgen, kiezen we het liefste voor een glasvezelverbinding als hoofdverbinding en een DSL verbinding als back-up. Die lopen namelijk beiden over een andere lijn. Maar helaas is glasvezel nog niet overal in Nederland beschikbaar. In dat geval moet je als bedrijf de DSL verbinding als hoofdverbinding gebruiken, waardoor je eigenlijk geen alternatief hebt. Behalve dan 4G.

Hoe werkt dit?

Om 4G vervolgens te gebruiken als back-up voor je internetverbinding, installeren wij een professionele firewall waar meerdere internetverbindingen in gebruikt kunnen worden. Op het moment dat de hoofdverbinding er uit ligt, wordt er automatisch overgegaan naar een internetverbinding via 4G, maar ook weer terug als de hoofdverbinding weer online is.

Beperkingen

Het probleem van 4G is wel dat er eigenlijk geen goede abonnementen beschikbaar zijn voor bedrijven met een onbeperkte databundel. Ze zijn er wel, maar om misbruik te voorkomen zijn ze begrensd op 5 gigabyte per dag, waarna je dit handmatig kunt opschroeven met 1 gigabyte per keer. Een beetje bedrijf stookt dit er zo doorheen.

4G databundel voor bedrijf

Random Solutions kan wel andere opties aanbieden, via onze eigen provider RS-mobile. Zo is het mogelijk om data als bedrijf te bundelen. Je hebt dan één gezamenlijke pot, van bijvoorbeeld 90 gigabyte waar iedereen gebruik van kan maken. Dit is natuurlijk ook prima geschikt als back-up bij een storing.

Extra optie

Kun je nog niet met je bedrijf over kunnen stappen op RS Mobile, dan bieden we ook een losse dienst aan puur voor 4G back-up internet. Je kunt dan kiezen uit pakketten van 25, 50, of 100 gigabyte per jaar. Net zoals bij een normaal abonnement betaal je een bedrag per maand. Extra verbruik kost in verhouding weinig. Sterker nog, een dergelijk pakket kost minder dan een normaal DSL abonnement. Bovendien betaal je voor meer dan het verbruik alleen. Je creëert zo ook zekerheid. En dat is ook wat waard.

Wil je meer weten over een tweede internetverbinding als verzekering voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.