Random-solutions-cloud-back-up

Waarom je ook voor de cloud een back-up nodig hebt

Heb je een back-up nodig voor jouw Office 365 bestanden die je opslaat in de cloud? Het is niet verrassend dat veel ondernemers daarover twijfelen. Het lijkt tenslotte ondenkbaar dat er iets kan gebeuren met die server ver weg en veel gebruikers verwachten ergens dat Microsoft zelf voor een back-up van hun bestanden zorgt. Wat overigens niet het geval is. Het is dan ook zeker aan te raden om zelf voor een extra back-up te zorgen. En de belangrijkste reden daarvoor? Dat ben jij zelf!

Menselijke fouten

Het is wellicht een kwestie van trots, waardoor weinigen het toegeven. Maar de belangrijkste reden waarom we een back-up nodig hebben, zowel in de cloud als op locatie, zijn onze eigen menselijke fouten. Hoe vaak komt het wel niet voor dat we per ongeluk een bestand wissen of overschrijven. Of dat we een oude versie gewoon niet meer terug kunnen vinden.

Overige redenen

Daarnaast zijn er nog een heel aantal belangrijke redenen om voor een cloudback-up te zorgen. Gegevens van oud-medewerkers worden bijvoorbeeld maar negentig dagen bewaard. En daarna zijn ze echt weg. Daarnaast ben je zonder back-up erg kwetsbaar voor hackers en andere kwaadwillenden. Het is niet de eerste keer dat een ontslagen werknemer wraak neemt door je bestanden te wissen of illegaal online te zetten.

Een andere veel voorkomende misvatting is dat je bestanden in de cloud onkwetsbaar zijn voor ransomware, virussen en andere malware. Dat is helaas niet het geval. Exchange Online is namelijk niet in staat om ernstige aanvallen op te vangen. Microsoft zorgt alleen voor de dienst en niet voor een back-up van jouw data. Dat is je eigen verantwoording!

Acronis

Bovendien biedt een eigen back-up veel extra voordelen. Vanuit Random Solutions bieden we het merk Acronis aan. Deze heeft als fijne eigenschap dat je hem zowel kunt gebruiken voor cloud-to-cloud back-up en voor een back-up van je serverbestanden in de cloud. Het voordeel van cloud-to-cloud is dat je bestanden direct vanuit de Microsoft server worden overgezet in de Acronis server. Zonder dat jij er last van hebt. Je eigen bestanden worden voor minimaal vijftig procent gecomprimeerd, zodat de belasting van je netwerk zo minimaal mogelijk is. Als kers op de taart kun je met Acronis niet alleen bestanden back-uppen, maar je hele OS.

Doorwerken na crash

Dit heeft als voordeel dat je na een crash gewoon door kunt blijven werken. Vanuit Acronis kun je een virtual machine aanmaken waarbij je de back-up tijdelijk als productieruimte kunt gebruiken. Op de achtergrond worden de bestanden vervolgens rustig teruggezet, zonder dat jij daar op hoeft te wachten.

Wil je meer weten over de noodzaak van een cloud back-up? Of wil je weten hoe Random Solutions jou daarbij kan helpen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!