Tweedehands Microsoft licenties zijn een prima alternatief

Waarom tweedehands licenties een prima alternatief zijn

Het verdienmodel van softwaregiganten, zoals Microsoft, zit iets anders in elkaar dan die van de gemiddelde winkelier. In plaats van fysieke producten worden namelijk licenties verkocht. En dat is niets anders dan een recht om het product te mogen gebruiken. Het is een papieren handel die uiterst winstgevend is. Een nieuwe licentie voor Microsoft Office kost makkelijk honderden euro’s. Maar het kan ook goedkoper, met een tweedehandsje.

Wel of niet legaal?

Mag je een licentie wel of niet doorverkopen? Het is een vraag die een jaar of vijf geleden uitmondde in een enorme juridische strijd. Microsoft vond uiteraard van niet en liet dat ook duidelijk optekenen in de voorwaarden. De rechter dacht daar uiteindelijk anders over. Die oordeelde dat een licentie niet anders behandelt mag worden dan een normaal product. Als je hem koopt, dan is hij van jou en dat betekent dat je hem naar wens ook weer mag doorverkopen. Een nieuwe handel was geboren.

Tweedehands licentiemarkt

Waar sommige bedrijven tot in de hemel groeien, falen anderen jammerlijk en gaan uiteindelijk failliet. Drie maal raden wat ze vervolgens achterlaten in hun inboedel: een hele stapel nog prima bruikbare licenties. Een aantal Europese partijen, waaronder een paar Nederlandse, zag daar een prima handel in en begon ze op te kopen. Vervolgens kun je ze als een soort van ‘refurbished’ licenties weer opkopen. Zo blijven ze in de markt en wordt er meerdere keren aan verdiend. Een tweedehands licentie kan zo maar 100 euro goedkoper zijn dan het origineel. En verschil, nee dat is er uiteraard niet. Een licentie slijt nou eenmaal niet.

Praal of prul?

Het enige mogelijke probleem is dat het lastig kan zijn om te bepalen of je nu te maken hebt met een echte, tweedehandse licentie, of met een vervalsing. Als je het echt goedkoop wilt doen is het geen probleem om ze voor een habbekrats op te kopen in Polen, maar dat is dan wel een vorm van Russisch roulette. Je mag slechts hopen dat de licentie het doet en niet goed is zeker geen geld terug.

Random Solutions

Wat dat betreft is er een groot verschil met gerenommeerde partijen, zoals bijvoorbeeld Random Solutions. Ook bij ons kun je tweedehands licenties kopen tegen een flink lagere prijs, met daarbij de garantie dat het echte, werkende licenties zijn. Heb je een grotere hoeveelheid licenties nodig? Dan zijn tweedehands exemplaren van Random Solutions zonder meer een snelle, makkelijke en veilige manier om je kosten flink te drukken.

Wil je meer weten? Of wil je tweedehands licenties bestellen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.