WatchGuard introduceert M4600 en M5600: snelle en modulaire UTM-appliances

watchguard m4600 m5600

WatchGuard Technologies introduceert twee nieuwe modellen in hun Firebox-serie van UTM-appliances: de M4600 en M5600. Beide appliances bieden hoge snelheden, flexibele poortconfiguraties en redundante stroomvoorziening. WatchGuard richt zich met deze nieuwe modellen voornamelijk op grote organisaties die beschikken over meerdere fysieke locaties.

De hoge snelheid en flexibiliteit maken de appliances geschikt voor zogenaamde ‘hub-and-spoke’-installaties, waarbij een centrale UTM (de hub) alle aangesloten locaties beheert en beveiligt. Deze appliances zijn uitermate geschikt als hub, doorgaans fysiek geplaatst op het hoofdkantoor. Vanuit daar beheren en beveiligen ze alle communicatie tussen het hoofdkantoor en alle overige filialen en (thuis)werklocaties.

Extra poorten De appliances zijn uit te breiden met extra fiber- of koperpoorten via additionele netwerkmodules. Iedere appliance heeft daarvoor twee vrije slots beschikbaar. De mogelijkheden zijn daarbij 4x10Gb fiber, 8x1Gb koper, of 8x1Gb fiber. Gebruikers kunnen de poortconfiguratie naar wens aanpassen. Deze kan daarnaast flexibel meegroeien met het netwerk.

Dimension Alle WatchGuard-appliances hebben toegang tot Dimension. Deze oplossing voor thread intelligence verzamelt data van het gehele netwerk en vertaalt deze in visueel rijke en actiegerichte informatie. Met Dimension krijgen IT-beheerders niet alleen inzicht in wat op het netwerk gebeurt, maar kunnen ze ook proactief actie ondernemen, veiligheidspolicy’s direct bijwerken en kwaadaardige applicaties, websites en gebruikers direct een halt toeroepen.

“Nog steeds moeten organisaties prestaties opofferen voor veiligheid. Dat zou niet meer moeten”, Goed presterende, flexibele UTM-beveiligingsoplossingen met hoge snelheden – zoals onze Fireboxen – voorkomen dit. De Fireboxen consolideren belangrijke netwerk- en veiligheidsfuncties in een enkel, centraal beheerd UTM-platform. Ze zijn eenvoudig uit te rollen en bieden een gebruiksvriendelijk beheer.”

Meer over weten? Neem contact op met Random Solutions 088-0119999 of sales@randomsolutions.nl