WatchGuard Wi-Fi Cloud combineert draadloze beveiliging met marketingfuncties

Hierbij delen wij met u het persbericht van de nieuwe Cloud Wifi oplossing welke Watchguard recentelijk heeft gelanceerd. Wij zijn vanzelfsprekend volledig gecertificeerd en getraind voor het implementeren van deze Enterprise Wifi oplossing.

Den Haag, 18 oktober 2016 – WatchGuard Technologies kondigt de WatchGuard Wi-Fi Cloud aan. Deze nieuwe oplossing bestaat uit een veilig en schaalbaar cloudbeheerplatform en speciaal hiervoor ontwikkelde access points (AP120 en AP320). Hiermee kunnen organisaties gemakkelijk een veilig en beheersbaar wifinetwerk uitrollen en beheren. Daarnaast verandert Wi-Fi Cloud draadloze hotspots in een waardevolle bron van klantinformatie, analytics en pushmarketingtools.

De meeste traditionele oplossingen voor het beheer van draadloze netwerken slagen er niet in om vreemde apparaten of zelfs cyberaanvallen te weren van het netwerk. Bestaande WIPS (wireless intrusion prevention system)-oplossingen geven vaak valse meldingen, categoriseren nabije hotspots verkeerd en merken apparaten onterecht als kwaadaardig aan. Dat zorgt voor onnodige frustratie en klachten van eindgebruikers.

WatchGuard Wi-Fi Cloud maakt hieraan een einde. Het levert een krachtige draadloze performance, terwijl IT-beheerders tegelijkertijd consistente securitypolicy’s over alle verbonden devices kunnen toepassen, ook op externe locaties. Bovendien kunnen ze al het wifiverkeer routeren naar een WatchGuard Firebox- of XTM-appliance. Zo komen voor het draadloze netwerk dezelfde beveiligingsfuncties beschikbaar als voor het vaste netwerk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan antivirus, IPS, webfiltering, spam blocking, application control, APT-blocking, data loss prevention en reputatiecontrole.

De oplossing beschikt onder andere over de volgende functionaliteit:

Veilige BYOD-policy’s
De oplossing identificeert smart devices op het netwerk die zonder toestemming zijn aangemeld en blokkeert deze automatisch. De in de nieuwe access points ingebouwde WIPS-technologie classificeert draadloze apparaten automatisch als ‘Authorized’, ‘Rogue’ of ‘External’, en zorgt zo voor veel minder valse meldingen.

• Nauwkeurige locatietracking

Toont de fysieke locatie van een verbonden device, zodat beheerders snel actie kunnen ondernemen wanneer de omstandigheden daarom vragen.

Flexibel inzetbaar
Inzetbaar in verschillende configuraties en situaties. Het kan functioneren bovenop een bestaande WLAN-infrastructuur, of als standalonesysteem.

Goudmijn van marketingdata
Wi-Fi Cloud biedt zicht op een goudmijn van marketingdata. De oplossing presenteert deze data bovendien in overzichtelijke dashboards. Tot de mogelijkheden behoren onder meer:

Splash- en inlogpagina’s op maat
Via aanpasbare inlogpagina’s kunnen organisaties de klantervaring personaliseren. Bijvoorbeeld met aanbiedingen, enquêtes, of authenticatie via diverse socialmedianetwerken.

Mobiele interactiemogelijkheden
Organisaties kunnen eenvoudig inspelen op deze gegevens via allerlei mobiele interactiemogelijkheden. Zo kunnen zij direct met de klant communiceren via gepersonaliseerde sms-, mms- en social-mediaberichten.

Wifi-analytics
Wi-Fi Cloud analyseert de draadloze (gast)gebruikers en vertaalt deze analyses naar waardevolle inzichten. De oplossing biedt inzicht in bijvoorbeeld bezoekersaantallen, maar ook traffic- en gedragspatronen en demografische informatie over de bezoekers. Het projecteert bovendien ‘heatmaps’ van klantbezoeken op een plattegrond.

Beschikbaarheid
De abonnementen voor WatchGuard Wi-Fi Cloud, inclusief de AP120- en A320-access points zijn per direct beschikbaar. De oplossing is stand-alone verkrijgbaar, of als onderdeel van een configuratie die netwerkverkeer via een Firebox- of XTM-appliance routeert. In dat laatste geval zijn securitydiensten als APT Blocker, WebBlocker en Gateway Antivirus ook voor de draadloze omgeving bruikbaar.